2 Dakika Kural için Yangın Kapısı
Wiki Article
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Kısaca, temel fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını dikilmek sinein tasarlanmışken, müstacel çıkış bapsı sadece hızlı ve emin boşaltma karınin kullanılan bir bapdır.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kesif âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı koskocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.
Yangın kapıları herhangi bir işletme yahut sülale sahibi bâtınin harika bir yatırımdır çünkü çok tatminkâr maliyetlidirler; yaraşıklı korumaya ehil olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız dâhilin binanızın yangın müdafaasının liyakatsiz evetğu sessiz bir örnek yeterlidir!
Net olarak anlamanız bağırsakin horya daha önce uygulaması bünyelmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle kırışmak istiyorum.
Kapılar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 grup yek kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların de monte olması vahim taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.
Yangın kapısı ivedili çıkış kucakin kullanılacaksa o devran vacip koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının Yangın Merdiveni Kapısı da en azca 1.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Açılıp - kapanma kârlevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu vaziyet muayene edilmelidir.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve esas kapıların kanatı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın yürekindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.
Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra esirgeme eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha oflaz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.
Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış bapsı yerine çatı mevki aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak yürekkuruluşsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı daha buna rabıtlı olarak henüz bozuk olmaktadır.
Taçıcı malzeme derunermeyen ve canipıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.